neděle 29. července 2012

Štaflík po operaci

Po delším váhání jsme se rozhodli, že necháme Štaflíka vykastrovat. Vzhledem k tomu, že už nebylo možné, aby znovu bydlel ve stejném "bytě" s Míšou, jako před spářením se Špagetkou, bylo nutné přistoupit ke kastraci některého ze samečků. Usoudili jsme, že Míšu bychom chtěli někdy v budoucnu nechat nakrýt některou ze samiček, proto černého Petra dostal Štaflík. Plánovanou operaci podstoupil 13. června 2012. Všechno krásně zvládl, začal hned po probuzení z narkózy pěkně jíst i pít. O 10 dní později mu u veterináře vyndali stehy. Momentálně bydlí se svým synem Banánem, je úplně v pořádku a fit.




2 komentáře:

  1. Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, zda po operaci nebo respektive před návratem chlupáče do klece nějak desinfikujete nebo čistíte? Nebo čím vůbec myjete? My využíváme lavon, který dělá mycí prostředky do domácnosti. Ale zase si říkám, jestli to zbytečně nehrotíme. Přeci jenom je chlupáč ovázaný a tak by to mělo být v pohodě. V přírodě taky není ve sterilně čistém prostředí. ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý den, po operaci je určitě důležitá vhodná strava. S Rózou a Tedym (králíčci), které máme doma, jsme si prošli něčím podobným. Po zákroku jsme hodně dbali na jejich stravu a tak když jsem se o to zajímala našla jsem krmivo cenově dostupné přes tuto stránku http://kuponozdroj.cz/. Určitě doporučuji. Přeji hodně štěstí. :)

    OdpovědětVymazat

Počet zobrazení stránky