středa 15. února 2012

Jak to všechno začalo

Jako první morčátko jsme si pořídili Piškota. Po dlouhém hledání k nám přišel ze zverimexu Pet center v Praze-Letňanech 31.8.2009. Bylo mu cca 5 týdnů a vážil kolem 250g. Dlouho byl sám, zato víc rozmazlovaný a opečovávaný. Další kamarád k němu přibyl až v červenci 2011, kdy jsme mu chtěli pořídit kamarádku, ale doma se z Míši-samičky vyklubal Míša-sameček.


Piškot s miminkem Míšou - červenec 2011

Dostal samozřejmě svoje vlastní ubytování a za další měsíc ke dvěma klukům přibyla konečně první samička, kterou jsme pojmenovali Sušenka. V říjnu 2011 se nám zalíbila samička Špagetka, tak jsme pořídili Sušence kamarádku do společného bydlení. V té době k nám taky přišla bydlet asi tříletá samička Šína, která bohužel ale brzy onemocněla zápalem plic a i přes snahu naši i veterinářky nás opustila 29.11.2011.


samičky - Šína, Sušenka, Špagetka - říjen 2011

Ještě ten samý den k nám přibyl sameček Štaflík, který je pravděpodobně křížencem peruánce a hladkého nebo rozetového morčete. Rychle se skamarádil s Míšou. Dodnes bydlí spolu, a i když se občas navzájem prohánějí a pošťuchují, mají se rádi. Kromě Štaflíka jsou všechna morčátka hladká a krátkosrstá, jen Míša zdědil dlouhé chlupy na zadečku. Na fotkách si můžete prohlédnout jejich různá zbarvení. Žádné morčátko není registrováno a není určeno do chovu s PP. Všichni jsou chováni jako mazlíčci, případně do hobby chovu. Nejsou kastrovaná.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Počet zobrazení stránky